The Eatery

cz   en

The Eatery
U Uranie 18
Praha 7
Holešovice

+420 603 945 236 (út-pá 10.00-23.00)
info@theeatery.cz

Zobrazit na mapě

Otevírací doba
Út–Pá 11:30–15:30
Út–So 17:30–23:00

instagram
facebook

rezervace

The Eatery

cz   en

The Eatery
U Uranie 18
Praha 7
Holešovice

+420 603 945 236 (út-pá 10.00-23.00)
info@theeatery.cz

Zobrazit na mapě

Otevírací doba
Út–Pá 11:30–15:30
Út–So 17:30–23:00

instagram
facebook

rezervace

Aktuality

28.5.2021 - Tááák jsme se dočkali!!! V pondělí otevřeme po dlouhé době naše vnitřní prostory a fakt se těšíme. V pondělí budeme mít ještě stejné menu jako tento týden (zahrádkové menu), ale hned od úterý se vracíme ke starému, osvědčenému modelu obědového a večerního menu. Samozřejmě i nadále budeme mít rozvoz pro ty z vás, kteří do restaurací nechtějí nebo nemohou. A nadále samozřejmě také budeme mít i naše hotovky ve sklenici, sýry, uzeniny a deli.

Take Away Menu - rozvoz po Praze

 Objednávky jídla na rozvoz po Praze (úterý-pátek 11.00 - 21.00, sobota 17.00 - 21.00) můžete udělat zde.

Polední menu

Předkrmy

,,kroketa" (vepřová kroketa, míchaný salát, hořčičná majonéza) 149
,,polévka“ (V) (studená bramborovo-pórková polévka, bylinkový olej, krutóny) 99
,,lečo“ (V) (zeleninové lečo, vejce 63°C, toust) 129

Hlavní chody

,,guláš“ (guláš z kližky z farmy Lažiště, špecle, cibulka) 199
,,perlička“ (grilovaná perlička, gratinované brambory, pastinákové pyré) 229

,,květák“ (V) (smažený květák, opečený brambor, tatarka)

189
,,siven“ (filet sivena z Chabrybárny, šťouchaný hrášek, mladá mrkev) 249

Dezerty a sýry

,,jablečný koláč“ (vanilková zmrzlina, slaný karamel) 149
,,pribináček“ (panna cotta z podmáslí, lesní ovoce, rybízová zmrzlina) 159
„niva“ (šlehaná niva, řapíkatý celer, vlašské ořechy) 169

Večerní menu

Předkrmy

,,rajčata“ (V) (rajčata, bazalka, lučina, podmáslí) 179
,,houby“ (možno i V) (lesní houby, brioška, žloutky, kuřecí drobenka) 199
,,tatarák“ (tatarák z hovězího od Kloudy, uzená majonéza, ředkvičky, topinka) 239
,,pepřenky“ (pepřenky z kapra, kvašená zelenina, koprová majonéza) 219
,,polévka“ (V) (studená polévka z pečených paprik a melounu, ředkvička, papriková salsa) 139

Hlavní chody

,,koprovka“ (V) (koprová omáčka, brambory grenaille, vejce) 259
,,husokachna“ (husokachna z Chaber; pečené prso, tartaletka s trhaným stehnem, červené zelé) 399
,,kuře“ (kuře z Rašovic, gratinované brambory, květákové pyré, pečený květák) 299
,,hovězí“ (vyzrálý hovězí pupek od Kloudy ala Stroganoff, houbové krokety) 359
,,jehněčí" (jehněčí krk, špenátové pyré, kadeřávek, brambory v popelu 399
,,siven“ (filet sivena z Chabrybárny, zeleninové ragú, bramborové noky, fenykl) 349
,,jazyk" (hovězí jazyk, fenyklová kaše, petržel, česnek) 289
,,lilek & květák“ (V) (lilkové pyré, grilovaný květák, bílá rajčatová omáčka) 249

Dezerty a sýr

,,pribináček“ (panna cotta z podmáslí, lesní ovoce, rybízová zmrzlina) 159
,,meruňky“ (pošírované meruňky, termix, griliáš, jogurtová zmrzlina) 169
,,knedlík" (tvarohový knedlík, jahody, bazalka) 169
,,niva“ (šlehaná niva, řapíkatý celer, vlašské ořechy) 179

Dárkové poukázky

Připravili jsme dárkové poukazy na konzumaci v The Eatery. Hledáte-li nějaký chutný dárek pro své blízké, zastavte se u nás a na počkání vám ho připravíme. Poukázky máme k dispozici v nominální hodnotě 500 a 1000Kč. Vzhledem k současným opatřením budeme propadlé poukázky automaticky prodlužovat o 6 měsíců. Můžete je tedy využít, hned jak nás znovu otevřou!

Vína

Víno je pro nás stejně důležité jako jídlo, proto i zde se snažíme vybírat vína, která pochází z menších vinařství, jsou vyráběna s láskou a respektem k přírodě. Budeme se Vám snažit nabídnout to nejlepší z Čech a Moravy, Rakouska, Německa, Francie a Itálie. Posuďte sami, jak se nám to daří. Víno na doma si můžete objednat zde.

Wine list ke stažení, pdf

The Eatery, koncept

Kuchyň je naším jevištěm. Posaďte se a nechte se unést skvělým gastronomickým a vizuálním představením.

Vaření ze sezonních surovin, jejich původ, a především kvalita jsou pro nás zásadní. Používáme moderní i tradiční, lety prověřené postupy, abychom nechali vyniknout skutečné autenticitě chutí. A hlavně nás to baví :) Věříme, že to na výsledném produktu bude znát. I proto jsme kuchyň neschovali za zeď, ale umístili ji přímo do srdce našeho bistra. U nás se můžete posadit přímo ke kuchařům a z bezprostřední blízkosti je sledovat při práci nebo si s nimi přátelský popovídat. V The Eatery nenajdete žádné průmyslové preparáty. Vše, co vám servírujeme, připravujeme poctivě od základu za použití jedinečných surovin od našich vybraných dodavatelů, farmářů a malovýrobců. Každý den si navíc pečeme vlastní chléb a bagety. Myslíme si, že kuchyně s odkazem na tradiční české recepty má co nabídnout. A naše představení je o tom, jak jsme ji přenesli do 21. století. Povedlo se? Posuďte sami...

Pavel Býček

Pavel Býček

O jídle se nedá jen mluvit, je potřeba jej ochutnat a prožít všemi smysly. Bude mi potěšením vás přivítat u nás v divadle (The(E)ater(y)) a ukázat vám, kolik kulinářské inspirace Česko nabízí.

Hned po škole jsem odjel do Anglie, kde jsem si prožil krásné 4 roky pekla. Pracoval jsem v několika restauracích, mimo jiné v michelinské Galvin at Windows, nebo třeba u legendy francouzské gastronomie Pierra Koffmanna. Po návratu do Čech jsem nastoupil do restaurace Alcron, kde jsem jako sous chef a později head chef se svým týmem pod vedením Romana Pauluse 5 let po sobě obhájil michelinskou hvězdu. Dnes stojím před novou výzvou a tou je naše The Eatery.