The Eatery

cz   en

The Eatery
U Uranie 18
Praha 7
Holešovice

+420 603 945 236 (po-pá 10.00-23.00)
info@theeatery.cz

Zobrazit na mapě

Otevírací doba
Po–Pá 11:30–14:30
Po–So 17:30–22:00

instagram
facebook

rezervace

Máme i vinné bary The Winery

A vozíme si vína The Delivery

The Eatery

cz   en

The Eatery
U Uranie 18
Praha 7
Holešovice

+420 603 945 236 (po-pá 10.00-23.00)
info@theeatery.cz

Zobrazit na mapě

Otevírací doba
Po–Pá 11:30–14:30
Po–So 17:30–22:00

instagram
facebook

rezervace

Máme i vinné bary The Winery

A vozíme si vína The Delivery

Polední menu

Předkrmy

,,carpaccio" (carpaccio z jelena, hořčičná majonéza, ředkvičky, salát) 219
,,polévka“ (V) (studená okurková polévka, zakysaná smetana, kopr, marinovaná okurka) 99

,,salát“ (V) (salát z melounu, rajčat, feta sýra, drezink z podmáslí a bazalky)

189

Hlavní chody

,,rajská" (plněný paprikový lusk uzeným vepřovým kolenem, rajská omáčka, rýže) 329
,,kuře“ (na ohni grilované kuře, salát Cézar, slaninový chips, krutóny) 339

,,noky“ (V) (bramborové noky, špenát, vařené vejce, nakládané lišky, bramborová pěna)

259
,,fish&chips“ (v těstíčku smažený kapr, restované brambory, mačkaný hrášek, tatarka) 319

Dezerty a sýry

,,čokoláda“ (pěna z bílé čokolády, maliny marinované v griotce, griliáš) 189
,,pribináček“ (panna cotta z podmáslí, jahody, gel z bezového květu) 169
„sýr“ (fondue z horského sýra z Krasolesí, semínka, krutóny z kváskového chleba) 199

Večerní menu

Předkrmy

,,rajčata“ (V) (rajčata, čerstvý lanýžový sýr, kapary z medvědího česneku, okurková omáčka, krutóny) 269
,,foie gras“ (terrina z foie gras, kompot z rebarbory, mandle, zázvor, brioška) 369
,,kozí sýr“ (quiche z kozího sýra, pažitková emulze, ředkvičky, omáčka gribiche) 289
,,brzlík“ (na pánvi pečený telecí brzlík, cuketa, grilovaný salát, bylinková salsa, pepřová omáčka) 339
,,pstruh“ (kroketa ze pstruha smažená v těstíčku, vlažný hráškový salát, citrónová majonéza) 279
,,polévka“ (V) (krémová pórková polévka, bramborovo-pórkové ragú) 229

Hlavní chody

,,koprovka“ (V) (koprová omáčka, brambory grenaille, vejce) 289
,,králík“ (terina z králíka, lišky, pařížské noky, makové pyré, houbová omáčka) 499
,,telecí“ (na ohni pečené telecí hřbet s guanciale, pečená polenta, mrkev, fava fazole) 549
,,kuře“ (jarní kuře se špekovou fáší, nádivka, mrkvové pyré, divoká brokolice, pohanka, máta) 439
,,sele" (smažená selečí kýta, kroupy, klobása, jablko v cideru, hořčičné semínko) 399
,,siven“ (na pánvi pečený filet sivena alsaského, bramborový fondant, grilovaný pórek, pyré z cibule) 499
,,jehně" (pečené rolované jehněčí, fazole se špenátem, medvědí česnek, jarní cibulka) 559
,,květák“ (V) (pečený květák, květákové pyré, špalda, vaječná espuma, řeřicha) 299

Dezerty a sýr

,,pribináček“ (panna cotta z podmáslí, jahody, gel z bezového květu) 179
,,citrón & smrk“ (citrónový krém, smrkový meringue, křehké těsto, smrkový sorbet) 189
,,rebarbora" (pošírovaná rebarbora, vanilkové mascarpone, karamelová sušenka, rebarborová zmrzlina) 199
,,sýr“ (fondue z horského sýra z Krasolesí, semínka, krutóny z kváskového chleba) 229

Dárkové poukázky

Připravili jsme dárkové poukazy na konzumaci v The Eatery. Hledáte-li nějaký chutný dárek pro své blízké, zastavte se u nás a na počkání vám ho připravíme. Nejste z Prahy? Nevadí, pošlete nám poptávku na email a my zašleme poukázky poštou, účtujeme poštovné ve výši 100Kč. (Elektronickou verzi bohužel nemáme)

Poukázky máme k dispozici v nominální hodnotě 1000Kč. 

Vína

Víno je pro nás stejně důležité jako jídlo, proto i zde se snažíme vybírat vína, která pochází z menších vinařství, jsou vyráběna s láskou a respektem k přírodě. Budeme se Vám snažit nabídnout to nejlepší z Čech a Moravy, Rakouska, Německa, Francie a Itálie. Posuďte sami, jak se nám to daří. Vzhledem k tomu, že spoustu vín si vozíme sami, tak si je za výhodné ceny můžete objednat zde.

Wine list ke stažení, pdf

The Eatery, koncept

Kuchyň je naším jevištěm. Posaďte se a nechte se unést skvělým gastronomickým a vizuálním představením.

Vaření ze sezonních surovin, jejich původ, a především kvalita jsou pro nás zásadní. Používáme moderní i tradiční, lety prověřené postupy, abychom nechali vyniknout skutečné autenticitě chutí. A hlavně nás to baví :) Věříme, že to na výsledném produktu bude znát. I proto jsme kuchyň neschovali za zeď, ale umístili ji přímo do srdce našeho bistra. U nás se můžete posadit přímo ke kuchařům a z bezprostřední blízkosti je sledovat při práci nebo si s nimi přátelský popovídat. V The Eatery nenajdete žádné průmyslové preparáty. Vše, co vám servírujeme, připravujeme poctivě od základu za použití jedinečných surovin od našich vybraných dodavatelů, farmářů a malovýrobců. Každý den si navíc pečeme vlastní chléb a bagety. Myslíme si, že kuchyně s odkazem na tradiční české recepty má co nabídnout. A naše představení je o tom, jak jsme ji přenesli do 21. století. Povedlo se? Posuďte sami...

Pavel Býček

Pavel Býček

O jídle se nedá jen mluvit, je potřeba jej ochutnat a prožít všemi smysly. Bude mi potěšením vás přivítat u nás v divadle (The(E)ater(y)) a ukázat vám, kolik kulinářské inspirace Česko nabízí.

Hned po škole jsem odjel do Anglie, kde jsem si prožil krásné 4 roky pekla. Pracoval jsem v několika restauracích, mimo jiné v michelinské Galvin at Windows, nebo třeba u legendy francouzské gastronomie Pierra Koffmanna. Po návratu do Čech jsem nastoupil do restaurace Alcron, kde jsem jako sous chef a později head chef se svým týmem pod vedením Romana Pauluse 5 let po sobě obhájil michelinskou hvězdu. Dnes stojím před novou výzvou a tou je naše The Eatery.