The Eatery

cz   en

The Eatery
U Uranie 18
Praha 7
Holešovice

+420 603 945 236 (út-pá 10.00-23.00)
info@theeatery.cz

Zobrazit na mapě

Otevírací doba
Út–Pá 11:30–14:30
Út–So 17:30–22:00

instagram
facebook

rezervace

The Eatery

cz   en

The Eatery
U Uranie 18
Praha 7
Holešovice

+420 603 945 236 (út-pá 10.00-23.00)
info@theeatery.cz

Zobrazit na mapě

Otevírací doba
Út–Pá 11:30–14:30
Út–So 17:30–22:00

instagram
facebook

rezervace

Polední menu

Předkrmy

,,srdce" (hovězí srdce, marinovaný celer, zauzená bramborová pěna) 179
,,polévka“ (V) (bramborovo-pórkový krém, krutóny, pórkové ragú) 99
,,řepa“ (V) (marinovaná pečená červená řepa, podmáslí, ostružiny) 159

Hlavní chody

,,kuře“ (na ohni grilované kuře z Rašovic, kapustičky, gratinovaný brambor) 259
,,divočák“ (pečený hřbet a dušené líčko divočáka, šípková omáčka, těstovina) 299

,,hlíva“ (V) (dušená hlíva s estragonem, mrkev, koriandr)

229
,,sumec“ (filet sumce z Chabrybárny balený ve slanině, ragú z cizrny a řepíkatého celeru 289

Dezerty a sýry

,,kaše“ (krupicová kaše, švestky, kakaová dorbenka) 169
,,pribináček“ (panna cotta z podmáslí, pošírovaná hruška, vlašské ořechy) 169
„syreček“ (tvarůžek s kmínem, chleba s pažitkou, meruňkové chutney) 179

Večerní menu

Předkrmy

,,carpaccio“ (V) (carpaccio z kedlubny, lískové oříšky, brynza, mák) 199
,,foie gras“ (na pávni pečené foie gras, perníkový chléb, jablečné chutney, kdoulové pyré) 349
,,huspenina“ (huspenina z vepřových líček a kolene, čalamáda, uzená majonéza) 249
,,šneci“ (dušení šneci, petrželové kroupeto, Pražská šunka, fenykl) 249
,,srdce“ (dušené hovězí srdce, cibulová marmeláda, uzená bramborová pěna) 239
,,polévka“ (V) (krémová pastináková polévka, marinovaná kořenová zelenina, krutóny) 189

Hlavní chody

,,koprovka“ (V) (koprová omáčka, brambory grenaille, vejce) 279
,,daněk“ (dančí hřbet, zapečený celer s trhaným daňkem, celerové pyré, jalovcová omáčka) 529
,,kachna“ (grilované kachní prso, smažená játra, dýně, kaštanová omáčka) 459
,,hovězí“ (dušená hovězí kližka, pastinákové pyré, pečená mrkev, smažená cibule) 439
,,králík" (kroketa z trhaného králíka, cassoulet z bílých fazolí, špenát, libečková majonéza) 369
,,sumec“ (filet sumce z Chabrybárny balený ve slanině, tarhoňa, houby, uzené máslo) 479
,,bůček" (presovaný bůček, karamelizovaný květák, fenykl, smažené jelito) 299
,,noky“ (V) (opečené bramborové noky, vlašské ořechy, křenová omáčka, grilovaný topinambur) 299

Dezerty a sýr

,,pribináček“ (panna cotta z podmáslí, pošírovaná hruška, vlašské ořechy, hruškovice) 169
,,švestky“ (švestky v červeném víně, drobenka, zmrzlina ze spálené smetany) 179
,,tvarohový řez" (tvarohový řez, povidla, svařené víno, vaječný koňak) 199
,,syreček“ (tvarůžek s kmínem, chleba s pažitkou, meruňkové chutney) 179

Dárkové poukázky

Připravili jsme dárkové poukazy na konzumaci v The Eatery. Hledáte-li nějaký chutný dárek pro své blízké, zastavte se u nás a na počkání vám ho připravíme. Nejste z Prahy? Nevadí, pošlete nám poptávku na email a my zašleme poukázky poštou. (Elektronickou verzi bohužel nemáme)

Poukázky máme k dispozici v nominální hodnotě 1000Kč. 

Valentýnské menu

Nejsme ta nejromantičtější restaurace, nenabízíme intimní stoly, nemáme okvětní lístky růží ani svíčky na stole... Ale pokud je dobré jídlo a pití tou správnou romantikou pro Vás, tak si u nás svatého Valentýna užijete. Servírujeme čtyřchodové menu. Menu naleznete zde. Pokud máte nějakou alergii či dietu, napište nám to, prosím, do poznámky při rezervaci, a my se o vše postaráme.

A pro odvážné, kteří chtějí Valentýna ještě úplně jinak.... Připravili jsme 6 chodové menu, ke kterému jsme pečlivě vybrali "magnumky" z našeho sklepa. Pouze pro omezený počet 12 osob u našeho centrálního "family table". Takže pro všechny, kteří Valentýna tolik neřeší, nebo jsou sami, nebo jsou třeba ve 3 :) toto je menu, která na vás čeká! A začínáme v 18.30

...a rezervaci vytvoříte zde

Rezervace Valentýnské večeře

Vína

Víno je pro nás stejně důležité jako jídlo, proto i zde se snažíme vybírat vína, která pochází z menších vinařství, jsou vyráběna s láskou a respektem k přírodě. Budeme se Vám snažit nabídnout to nejlepší z Čech a Moravy, Rakouska, Německa, Francie a Itálie. Posuďte sami, jak se nám to daří. Víno na doma si můžete objednat zde.

Wine list ke stažení, pdf

The Eatery, koncept

Kuchyň je naším jevištěm. Posaďte se a nechte se unést skvělým gastronomickým a vizuálním představením.

Vaření ze sezonních surovin, jejich původ, a především kvalita jsou pro nás zásadní. Používáme moderní i tradiční, lety prověřené postupy, abychom nechali vyniknout skutečné autenticitě chutí. A hlavně nás to baví :) Věříme, že to na výsledném produktu bude znát. I proto jsme kuchyň neschovali za zeď, ale umístili ji přímo do srdce našeho bistra. U nás se můžete posadit přímo ke kuchařům a z bezprostřední blízkosti je sledovat při práci nebo si s nimi přátelský popovídat. V The Eatery nenajdete žádné průmyslové preparáty. Vše, co vám servírujeme, připravujeme poctivě od základu za použití jedinečných surovin od našich vybraných dodavatelů, farmářů a malovýrobců. Každý den si navíc pečeme vlastní chléb a bagety. Myslíme si, že kuchyně s odkazem na tradiční české recepty má co nabídnout. A naše představení je o tom, jak jsme ji přenesli do 21. století. Povedlo se? Posuďte sami...

Pavel Býček

Pavel Býček

O jídle se nedá jen mluvit, je potřeba jej ochutnat a prožít všemi smysly. Bude mi potěšením vás přivítat u nás v divadle (The(E)ater(y)) a ukázat vám, kolik kulinářské inspirace Česko nabízí.

Hned po škole jsem odjel do Anglie, kde jsem si prožil krásné 4 roky pekla. Pracoval jsem v několika restauracích, mimo jiné v michelinské Galvin at Windows, nebo třeba u legendy francouzské gastronomie Pierra Koffmanna. Po návratu do Čech jsem nastoupil do restaurace Alcron, kde jsem jako sous chef a později head chef se svým týmem pod vedením Romana Pauluse 5 let po sobě obhájil michelinskou hvězdu. Dnes stojím před novou výzvou a tou je naše The Eatery.