The Eatery

cz   en

The Eatery
U Uranie 18
Praha 7
Holešovice

+420 603 945 236 (út-pá 10.00-23.00)
info@theeatery.cz

Zobrazit na mapě

Otevírací doba
Út–Pá 11:30–14:30
Út–So 17:30–22:00

instagram
facebook

rezervace

The Eatery

cz   en

The Eatery
U Uranie 18
Praha 7
Holešovice

+420 603 945 236 (út-pá 10.00-23.00)
info@theeatery.cz

Zobrazit na mapě

Otevírací doba
Út–Pá 11:30–14:30
Út–So 17:30–22:00

instagram
facebook

rezervace

Polední menu

Předkrmy

,,paštika" (paštika z drůbežích jater, jablečné chutney, toust) 179
,,polévka“ (fazolová polévka s uzeninou, majoránka) 99
,,kozí sýr“ (V) (kroketa z kozího sýra, tarhoňa, dýně) 149

Hlavní chody

,,panenka“ (vepřová panenka ve slanině, houbové ragú, brokolice, rýže) 269
,,hovězí“ (hovězí husička dušená v červeném víně, bramborová kaše, restované cibulky) 299

,,noky“ (V) (bramborové noky, křenová omáčka s uzeným máslem, pečený topinambur)

199
,,lososový pstruh“ (filet lososového pstruha z Chabrybárny, zadělávaný celer s vlašskými ořechy, mrkev) 279

Dezerty a sýry

,,pěna“ (kávovo-oříškový mousse, višně, griliáš) 159
,,pribináček“ (panna cotta z podmáslí, pošírovaná hruška, vlašské ořechy) 169
„syreček“ (tvarůžek s kmínem, chleba s pažitkou, meruňkové chutney) 179

Večerní menu

Předkrmy

,,carpaccio“ (V) (carpaccio z kedlubny, lískové oříšky, brynza, mák) 199
,,foie gras“ (terrina z foie gras, švestky, svařené víno, teplá brioška) 329
,,kachna“ (trhaná kachna v salátu, pikantní majonéza, zálivka) 259
,,šneci“ (dušení šneci, petrželové kroupeto, Pražská šunka, fenykl) 249
,,srdce“ (dušené hovězí srdce, cibulová marmeláda, uzená bramborová pěna) 239
,,polévka“ (V) (krémová dýňová polévka se zázvorem, marinovaná dýně, semínka) 169

Hlavní chody

,,koprovka“ (V) (koprová omáčka, brambory grenaille, vejce) 269
,,jelen“ (grilovaný jelen, pyré z batát, kapusta, hořčice, rakytník) 499
,,kuře“ (grilované kuře z farmy Rašovice, kukuřice, smažená polenta, lišky na kyselo) 339
,,hovězí“ (dušená hovězí kližka, pastinákové pyré, pečená mrkev, smažená cibule) 439
,,králík" (kroketa z trhaného králíka, cassoulet z bílých fazolí, špenát, libečková majonéza) 369
,,candát“ (filet candáta z Chabrybárny, tvarohové noky, hrášek, bílá rajčatová omáčka) 499
,,bůček" (presovaný bůček, karamelizovaný květák, fenykl, smažené jelito) 299
,,rizoto“ (V) (rizoto z tarhoni a dýně, kroketa z kozího sýra, kadeřávek) 299

Dezerty a sýr

,,pribináček“ (panna cotta z podmáslí, pošírovaná hruška, vlašské ořechy, hruškovice) 169
,,švestky“ (švestky v červeném víně, drobenka, zmrzlina ze spálené smetany) 179
,,cheesecake" (vanilkový cheesecake, marokánka, rakytník, zázvor) 199
,,syreček“ (tvarůžek s kmínem, chleba s pažitkou, meruňkové chutney) 179

Vánoční večeře a Silvestr 2022

Na Štědrý večer jsme pro vás připravili čtyřchodové menu. Menu naleznete zde.

...a rezervaci vytvoříte zde: Rezervace Vánoční večeře


Přijďte přivítat nový rok do The Eatery. Připravili jsme slavnostní čtyřchodové menu, které si můžete vhodně doplnit víny z naší nadupané vinotéky :) Vždy pro nás bylo důležité hlavně jídlo a dobré pití, proto ani tentokráte tomu není jinak, nepřipravili jsme žádný doprovodný program, juchat tedy budete muset asi jinam. Kouzelník, ale bude! To naši kuchaři vykouzlí super jídla na talíře! 

Menu naleznete zde.

...a rezervaci si uděláte zde: Rezervace Silvestrovské večeře

Dárkové poukázky

Připravili jsme dárkové poukazy na konzumaci v The Eatery. Hledáte-li nějaký chutný dárek pro své blízké, zastavte se u nás a na počkání vám ho připravíme. Nejste z Prahy? Nevadí, pošlete nám poptávku na email a my zašleme poukázky poštou. (Elektronickou verzi bohužel nemáme)

Poukázky máme k dispozici v nominální hodnotě 1000Kč. 

Vína

Víno je pro nás stejně důležité jako jídlo, proto i zde se snažíme vybírat vína, která pochází z menších vinařství, jsou vyráběna s láskou a respektem k přírodě. Budeme se Vám snažit nabídnout to nejlepší z Čech a Moravy, Rakouska, Německa, Francie a Itálie. Posuďte sami, jak se nám to daří. Víno na doma si můžete objednat zde.

Wine list ke stažení, pdf

The Eatery, koncept

Kuchyň je naším jevištěm. Posaďte se a nechte se unést skvělým gastronomickým a vizuálním představením.

Vaření ze sezonních surovin, jejich původ, a především kvalita jsou pro nás zásadní. Používáme moderní i tradiční, lety prověřené postupy, abychom nechali vyniknout skutečné autenticitě chutí. A hlavně nás to baví :) Věříme, že to na výsledném produktu bude znát. I proto jsme kuchyň neschovali za zeď, ale umístili ji přímo do srdce našeho bistra. U nás se můžete posadit přímo ke kuchařům a z bezprostřední blízkosti je sledovat při práci nebo si s nimi přátelský popovídat. V The Eatery nenajdete žádné průmyslové preparáty. Vše, co vám servírujeme, připravujeme poctivě od základu za použití jedinečných surovin od našich vybraných dodavatelů, farmářů a malovýrobců. Každý den si navíc pečeme vlastní chléb a bagety. Myslíme si, že kuchyně s odkazem na tradiční české recepty má co nabídnout. A naše představení je o tom, jak jsme ji přenesli do 21. století. Povedlo se? Posuďte sami...

Pavel Býček

Pavel Býček

O jídle se nedá jen mluvit, je potřeba jej ochutnat a prožít všemi smysly. Bude mi potěšením vás přivítat u nás v divadle (The(E)ater(y)) a ukázat vám, kolik kulinářské inspirace Česko nabízí.

Hned po škole jsem odjel do Anglie, kde jsem si prožil krásné 4 roky pekla. Pracoval jsem v několika restauracích, mimo jiné v michelinské Galvin at Windows, nebo třeba u legendy francouzské gastronomie Pierra Koffmanna. Po návratu do Čech jsem nastoupil do restaurace Alcron, kde jsem jako sous chef a později head chef se svým týmem pod vedením Romana Pauluse 5 let po sobě obhájil michelinskou hvězdu. Dnes stojím před novou výzvou a tou je naše The Eatery.