The Eatery

cz   en

The Eatery
U Uranie 18
Praha 7
Holešovice

+420 603 945 236 (po-pá 10.00-23.00)
info@theeatery.cz

Zobrazit na mapě

Otevírací doba
Po–Pá 11:30–14:30
Po–So 17:30–22:00

instagram
facebook

rezervace

Máme i vinný bar The Winery

A vozíme si vína The Delivery

The Eatery

cz   en

The Eatery
U Uranie 18
Praha 7
Holešovice

+420 603 945 236 (po-pá 10.00-23.00)
info@theeatery.cz

Zobrazit na mapě

Otevírací doba
Po–Pá 11:30–14:30
Po–So 17:30–22:00

instagram
facebook

rezervace

Máme i vinný bar The Winery

A vozíme si vína The Delivery

Polední menu

Předkrmy

,,dršťky“ (smažené stripsy z drštěk, omáčka tisíc ostrovů, nakládaná okurka) 269
,,polévka“ (V) (krémová dýňová polévka, kokosové mléko, kari, dýňový olej) 99

,,kozí sýr“ (V) (quiche z kozího sýra, zauzené řepa, salát z polníčku)

199

Hlavní chody

,,krkovice“ (konfitovaná krkovice, špenátové pyré, bramborové noky, pečený česnek) 339
,,kachna“ (grilované kachní prso, hrachová kaše, grilované jablko, nakládané cibulky) 349

,,guláš“ (V) (guláš z hlívy, relish z beraních rohů, křen, brioškový knedlík)

279
,,siven“ (na pánvi pečený filet sivena, kroupeto s petrželí, brokolice, omáčka z raků) 329

Dezerty a sýry

,,dýňový dortík“ (dýňový cheesecake, dýňový kompot, zázvorová zmrzlina) 199
,,pribináček“ (panna cotta z podmáslí, marinované meruňky, oříšková zmrzlina) 199
„sýr“ (mousse z kozího sýra, angreštová marmeláda, vlašské ořechy) 219

Večerní menu

Předkrmy

,,rajčata“ (V) (rajčatový salát, pěna z Lučiny, granola z kváskového chleba, bazalka) 259
,,foie gras“ (na pánvi pečená foie gras, švestková omáčka, perníkový chléb, zázvor) 429
,,tatarák“ (hovězí tatarák, libečková majonéza, žloutkový krém, parmesán, uzené mandle, chlebové chipsy) 319
,,pstruh & mrkev“ (smažený pstruh, omáčka z karamelizované mrkve, hrášek, citrónová majonéza) 329
,,polévka“ (V) (krémová polévka z pečené podzimní zeleniny, nakládaný celer, krutóny) 249

Hlavní chody

,,koprovka“ (V) (koprová omáčka, brambory grenaille, vejce) 329
,,hovězí“ (dušená loupaná plec na černém pivu, celerová kaše, fenykl, ančovičky, kapustičky) 459
,,kachna“ (opečené kachní prso, bramborový fondant, trhané stehno, mrkvové pyré, rakytník) 539
,,jazyk" (zauzený vepřový jazyk, křenová espuma, brioškový knedlík, nakládané hořčičné semínko) 429
,,lososový pstruh“ (na pánvi pečený filet lososového pstruha, cuketové ragú, piniové oříšky, omáčka z mozzarelly, gel z bobkového listu) 539
,,telecí" (na ohni grilovaná telecí svíčková, houbová kroketa, cibulové pyré, omáčka ze sušených hub) 629
,,noky“ (V) (tvarohové noky, pyré z lilku a černého lanýže, ragú z lišek, hrášek, horský sýr z Krasolesí) 369

Dezerty a sýr

,,pribináček“ (panna cotta z podmáslí, marinované meruňky, meruňková omáčka, oříšková zmrzlina) 219
,,cheesecake“ (cheesecake z bílé čokolády, jablečný karamel, pečená jablka, zázvorová zmrzlina) 239
,,karamel" (karamelový mousse, griliáš, salko, zmrzlina z čerstvého sýru) 219
,,sýr“ (mousse z kozího sýra, angreštová marmeláda, balzamikové glazé, vlašské ořechy) 239

Svatomartinské husí menu

Tak jak velí tradice, svátek Svatého Martina oslavíme husou. Připravili jsme 4 chodové menu, kde jsme využili každou část aby nic nepřišlo vniveč. Samozřejmostí bude  i vinný doprovod z naší zásoby vín. Tento večer budeme podávat pouze speciální husí menu. Těšíme se na vás!

Menu si můžete prohlédnout zde a rezervaci si uděláte zde

Vánoce a Silvestr

24. a 25. prosince budeme mít zavřeno. Ostatní dny o vánočních prázdninách budou otevřeny dle běžné otevírací doby a to i na obědy. Výjimečně budeme servírovat obědy i o sobotách 27. prosince a 3. ledna. Stějně tak budeme otevřeni na Nový rok. Rezervace budou otevřeny 6 týdnů předem.


Přijďte přivítat nový rok do The Eatery. Připravili jsme slavnostní čtyřchodové menu, které si můžete vhodně doplnit víny z naší nadupané vinotéky :) Vždy pro nás bylo důležité hlavně jídlo a dobré pití, proto ani tentokráte tomu není jinak, nepřipravili jsme žádný doprovodný program, juchat tedy budete muset asi jinam. Kouzelník, ale bude! To naši kuchaři vykouzlí super jídla na talíře! 

Menu naleznete zde.

Rezervace zde: Rezervace Silvestrovské večeře

(Storno podmínky - vrácení plné ceny, pokud je rezervace zrušena 10 dní předem)

Dárkové poukázky

Připravili jsme dárkové poukazy na konzumaci v The Eatery. Hledáte-li nějaký chutný dárek pro své blízké, zastavte se u nás a na počkání vám ho připravíme. Nejste z Prahy? Nevadí, pošlete nám poptávku na email a my zašleme poukázky poštou, účtujeme poštovné ve výši 100Kč.

Pokud nelpíte na "tradiční" poukázce, máme pro vás možnost si zakoupit poukázku elektronickou, kterou si vytisknete doma. (možnost nákupu níže)

Poukázky máme k dispozici v nominální hodnotě 1000Kč. 

Vína

Víno je pro nás stejně důležité jako jídlo, proto i zde se snažíme vybírat vína, která pochází z menších vinařství, jsou vyráběna s láskou a respektem k přírodě. Budeme se Vám snažit nabídnout to nejlepší z Čech a Moravy, Rakouska, Německa, Francie a Itálie. Posuďte sami, jak se nám to daří. Vzhledem k tomu, že spoustu vín si vozíme sami, tak si je za výhodné ceny můžete objednat zde.

Wine list ke stažení, pdf

Aktuální vína po skleničce, pdf

The Eatery, koncept

Kuchyň je naším jevištěm. Posaďte se a nechte se unést skvělým gastronomickým a vizuálním představením.

Vaření ze sezonních surovin, jejich původ, a především kvalita jsou pro nás zásadní. Používáme moderní i tradiční, lety prověřené postupy, abychom nechali vyniknout skutečné autenticitě chutí. A hlavně nás to baví :) Věříme, že to na výsledném produktu bude znát. I proto jsme kuchyň neschovali za zeď, ale umístili ji přímo do srdce našeho bistra. U nás se můžete posadit přímo ke kuchařům a z bezprostřední blízkosti je sledovat při práci nebo si s nimi přátelský popovídat. V The Eatery nenajdete žádné průmyslové preparáty. Vše, co vám servírujeme, připravujeme poctivě od základu za použití jedinečných surovin od našich vybraných dodavatelů, farmářů a malovýrobců. Každý den si navíc pečeme vlastní chléb a bagety. Myslíme si, že kuchyně s odkazem na tradiční české recepty má co nabídnout. A naše představení je o tom, jak jsme ji přenesli do 21. století. Povedlo se? Posuďte sami...

Pavel Býček

Pavel Býček

O jídle se nedá jen mluvit, je potřeba jej ochutnat a prožít všemi smysly. Bude mi potěšením vás přivítat u nás v divadle (The(E)ater(y)) a ukázat vám, kolik kulinářské inspirace Česko nabízí.

Hned po škole jsem odjel do Anglie, kde jsem si prožil krásné 4 roky pekla. Pracoval jsem v několika restauracích, mimo jiné v michelinské Galvin at Windows, nebo třeba u legendy francouzské gastronomie Pierra Koffmanna. Po návratu do Čech jsem nastoupil do restaurace Alcron, kde jsem jako sous chef a později head chef se svým týmem pod vedením Romana Pauluse 5 let po sobě obhájil michelinskou hvězdu. Dnes stojím před novou výzvou a tou je naše The Eatery.