The Eatery

cz   en

The Eatery
U Uranie 18
Praha 7
Holešovice

+420 603 945 236 (út-pá 10.00-23.00)
info@theeatery.cz

Zobrazit na mapě

Otevírací doba
Út–Pá 11:30–14:30
Út–So 17:30–22:00

instagram
facebook

rezervace

The Eatery

cz   en

The Eatery
U Uranie 18
Praha 7
Holešovice

+420 603 945 236 (út-pá 10.00-23.00)
info@theeatery.cz

Zobrazit na mapě

Otevírací doba
Út–Pá 11:30–14:30
Út–So 17:30–22:00

instagram
facebook

rezervace

Polední menu

Předkrmy

,,kroketa" (kroketa z uzeného pstruha, rajčatový salát, majonéza) 189
,,polévka“ (V) (krémová houbová polévka, brambory, majoránka) 99

,,carpaccio“ (V) (carpaccio z kedlubny, brynza, krutóny)

179

Hlavní chody

,,telecí játra" (smažená telecí játra, bramborová kaše, okurkový salát) 269
,,kachna“ (grilované kachní prso, pyré z červeného zelí, nádivka) 299

,,kroupeto“ (V) (petrželové kroupeto, grilovaný celer, restované lišky)

229
,,siven“ (na pánvi pečený filet sivena z Chabrybárny, rajčatový kuskus, pečené papriky s bazalkou) 289

Dezerty a sýry

,,eton mess“ (šťouchané jahody, vanilková šlehačka, sněhová pusinka) 169
,,pribináček“ (panna cotta z podmáslí, pošírovaná rebarbora, drobenka) 169
„pivní sýr“ (pivní sýr, řapíkatý celer, vlašské ořechy, slaná tyčinka) 179

Večerní menu

Předkrmy

,,rajčata“ (V) (salát z barevných rajčat, bazalka, quinoa, ovčí sýr) 219
,,foie gras“ (terina z foie gras, rebarborové chutney, vanilková brioška) 349
,,lososový pstruh“ (marinovan lososový pstruh, podmáslí, kopr, spálený citrón) 279
,,chřest“ (český chřest, Pražská šunka, křepelčí vejce, Bernská omáčka) 259
,,býčí žlázy“ (opečené býčí koule, česneková omáčka, slunečnice) 239
,,polévka“ (možno i V) (krémová polévka z mladého pórku a špenátu, slanina) 199

Hlavní chody

,,koprovka“ (V) (koprová omáčka, brambory grenaille, vejce) 279
,,jehněčí“ (jehněčí roláda, špenát, bramborák, konfitovaný česnek) 549
,,kuře“ (baby kuřátko ze Štěpánovska, zelený hrášek, špalda, cibulka) 439
,,kachna“ (grilované kachní prso, uzená řepa, ostružiny, čekanka) 459
,,jazyk" (grilovaný vepřový jazyk, křenové šodó, buchtičky, cibulka) 369
,,pstruh“ (filet pstruha z Chabrybárny, ragú z jarní zeleniny, těstovina, omáčka z pečených paprik) 399
,,líčka" (dušená vepřová líčka, pečené zelí, špecle, paprikáš) 359
,,rizoto“ (V) (rizoto z tarhoni a medvědího česneku, smažené vejce, jarní houby) 299

Dezerty a sýr

,,pribináček“ (panna cotta z podmáslí, pošírovaná rebarbora, drobenka) 169
,,palačinka“ (palačinka, jahody, růžový pepř, tvaroh, cirónová bazalka) 179
,,citrón & fenykl" (citrónový tart, fenykl, pohanka, kerblíkový sorbet) 199
,,pivní sýr“ (pivní sýr, řapíkatý celer, vlašské ořechy, slaná tyčinka) 189

Dárkové poukázky

Připravili jsme dárkové poukazy na konzumaci v The Eatery. Hledáte-li nějaký chutný dárek pro své blízké, zastavte se u nás a na počkání vám ho připravíme. Nejste z Prahy? Nevadí, pošlete nám poptávku na email a my zašleme poukázky poštou. (Elektronickou verzi bohužel nemáme)

Poukázky máme k dispozici v nominální hodnotě 1000Kč. 

Vína

Víno je pro nás stejně důležité jako jídlo, proto i zde se snažíme vybírat vína, která pochází z menších vinařství, jsou vyráběna s láskou a respektem k přírodě. Budeme se Vám snažit nabídnout to nejlepší z Čech a Moravy, Rakouska, Německa, Francie a Itálie. Posuďte sami, jak se nám to daří. Víno na doma si můžete objednat zde.

Wine list ke stažení, pdf

The Eatery, koncept

Kuchyň je naším jevištěm. Posaďte se a nechte se unést skvělým gastronomickým a vizuálním představením.

Vaření ze sezonních surovin, jejich původ, a především kvalita jsou pro nás zásadní. Používáme moderní i tradiční, lety prověřené postupy, abychom nechali vyniknout skutečné autenticitě chutí. A hlavně nás to baví :) Věříme, že to na výsledném produktu bude znát. I proto jsme kuchyň neschovali za zeď, ale umístili ji přímo do srdce našeho bistra. U nás se můžete posadit přímo ke kuchařům a z bezprostřední blízkosti je sledovat při práci nebo si s nimi přátelský popovídat. V The Eatery nenajdete žádné průmyslové preparáty. Vše, co vám servírujeme, připravujeme poctivě od základu za použití jedinečných surovin od našich vybraných dodavatelů, farmářů a malovýrobců. Každý den si navíc pečeme vlastní chléb a bagety. Myslíme si, že kuchyně s odkazem na tradiční české recepty má co nabídnout. A naše představení je o tom, jak jsme ji přenesli do 21. století. Povedlo se? Posuďte sami...

Pavel Býček

Pavel Býček

O jídle se nedá jen mluvit, je potřeba jej ochutnat a prožít všemi smysly. Bude mi potěšením vás přivítat u nás v divadle (The(E)ater(y)) a ukázat vám, kolik kulinářské inspirace Česko nabízí.

Hned po škole jsem odjel do Anglie, kde jsem si prožil krásné 4 roky pekla. Pracoval jsem v několika restauracích, mimo jiné v michelinské Galvin at Windows, nebo třeba u legendy francouzské gastronomie Pierra Koffmanna. Po návratu do Čech jsem nastoupil do restaurace Alcron, kde jsem jako sous chef a později head chef se svým týmem pod vedením Romana Pauluse 5 let po sobě obhájil michelinskou hvězdu. Dnes stojím před novou výzvou a tou je naše The Eatery.