The Eatery

cz   en

The Eatery
U Uranie 18
Praha 7
Holešovice

+420 603 945 236 (út-so 10.00-23.00)
info@theeatery.cz

Zobrazit na mapě

Otevírací doba
Út–Pá 11:30–15:30
Út–So 17:30–23:00

instagram
facebook

rezervace

The Eatery

cz   en

The Eatery
U Uranie 18
Praha 7
Holešovice

+420 603 945 236 (út-so 10.00-23.00)
info@theeatery.cz

Zobrazit na mapě

Otevírací doba
Út–Pá 11:30–15:30
Út–So 17:30–23:00

instagram
facebook

rezervace

Polední menu

Předkrmy

,,Paštika" (paštika s kachními játry, chutney z pečeného jablka, topinka z kváskového chleba) 99
,,Hrášková“ (možno i V) (polévka ze zeleného hrášku, brambory a slanina) 79
,,Pohanka s řepou“ (V) (pohankový salát, červená řepa, pěna z Lučiny a rukola) 89

Hlavní chody

,,Znojemská“ (hovězí se znojemskou omáčkou, grilovaná okurka, slanina a rýže) 199
,,Kuře“ (grilováné kuře stehno, dýňové pyré a kapustičky) 199
,,Fleky se zelím“ (V) (zapečené fleky, zelí, cibule a okurka) 179
,,Pečený bůček“ (bůček od Kloudy, šťouchané brambory a pečená jablka) 219

Dezerty a sýry

,,Kakaový koláč“ (kakaový koláč s karamelovou omáčkou) 99
„Malý výběr sýrů z farem Krasolesí a Bláto“ (sýry, marmeláda z pečených jablek a sušenka) 139

Večerní menu

Předkrmy

,,Kozí tvaroh“ (V) (řepa, jablko, bylinky a med) 159
,,Čočka na kyselo“ (černá čočka, vejce, okurka a Pražská šunka) 159
,,Tatarák“ (vyzrálé hovězí od Kloudy, pěna z uzeného mléka, hořčice a topinka z kváskového chleba ) 179
,,Siven 2.0“ (zauzený marinovaný siven z Chabrybárny, podmáslí, okurka a Pernod) 169
,,Česnečka“ (krém pečeného česneku, majoránka a konfitovaný žloutek) 89

Hlavní chody

,,Dýňové kroupeto“ (V) (kroupeto, dýně, dýňová semínka a vejce 63°C) 259
,,Na paprice“ (kuře ze Štěpánovska, těstovina a papriková omáčka) 279
,,Vepřové s mrkví a hráškem“ (bůček, uzená mrkev, pyré a hrášek) 319
,,Hovězí jazyk s křenem“ (hovězí jazyk od Kloudy, jablko, bramborové noky a křenová omáčka) 349
,,Telecí játra“ (telecí játra na ohni, nastavovaná kaše, cibule a majoránková omáčka) 289
,,Jelení krk“ (trhaný jelení krk, červená řepa, omáčka z černého piva a chmele) 319
,,Sumec“ (sumec z Chabrybárny, kedlubna, kopr a omáčka se slaninou) 369
,,Celerový řízek“ (V) (celer, brambory v popelu, petržel, cibule, tatarka) 239

Dezerty a sýry

,,Mrkvový dort“ (citrónový krém, skořice, marinovaná mrkev) 149
,,Hruška“ (pošírovaná hruška, podmáslí, vlašské ořechy a slivovice) 139
,,Pečené jablko“ (terina z pečených jablek, rum a šlehačka) 139
,,Výběr sýrů z farem Krasolesí a Bláto“ (sýry, chutney a sušenka) 229

Vína

Víno je pro nás stejně důležité jako jídlo, proto i zde se snažíme vybírat vína, která pochází z menších vinařství, jsou vyráběna s láskou a respektem k přírodě. Budeme se Vám snažit nábídnout to nejlepší z Čech a Moravy, Rakouska, Německa, Francie a Itálie. Posuďte sami, jak se nám to daří.

Wine list ke stažení, pdf

The Eatery, koncept

Kuchyň je naším jevištěm. Posaďte se a nechte se unést skvělým gastronomickým a vizuálním představením.

Vaření ze sezonních surovin, jejich původ, a především kvalita jsou pro nás zásadní. Používáme moderní i tradiční, lety prověřené postupy, abychom nechali vyniknout skutečné autenticitě chutí. Naší hlavní ingrediencí je láska. Věříme, že to na výsledném produktu bude znát. I proto jsme kuchyň neschovali za zeď, ale umístili ji přímo do srdce našeho bistra. U nás se můžete posadit přímo ke kuchařům a z bezprostřední blízkosti je sledovat při práci nebo si s nimi přátelský popovídat. V The Eatery nenajdete žádné průmyslové preparáty. Vše, co vám servírujeme, připravujeme poctivě od základu za použití jedinečných surovin od našich vybraných dodavatelů, farmářů a malovýrobců. Každý den si navíc pečeme vlastní chléb a bagety. Myslíme si, že kuchyně s odkazem na tradiční české recepty má co nabídnout. A naše představení je o tom, jak jsme ji přenesli do 21. století. Povedlo se? Posuďte sami...

Pavel Býček

Pavel Býček

O jídle se nedá jen mluvit, je potřeba jej ochutnat a prožít všemi smysly. Bude mi potěšením vás přivítat u nás v divadle (The(E)ater(y)) a ukázat vám, kolik kulinářské inspirace Česko nabízí.

Hned po škole jsem odjel do Anglie, kde jsem si prožil krásné 4 roky pekla. Pracoval jsem v několika restauracích, mimo jiné v michelinské Galvin at Windows, nebo třeba u legendy francouzské gastronomie Pierra Koffmanna. Po návratu do Čech jsem nastoupil do restaurace Alcron, kde jsem jako sous chef a později head chef se svým týmem pod vedením Romana Pauluse 5 let po sobě obhájil michelinskou hvězdu. Dnes stojím před novou výzvou a tou je naše The Eatery.