The Eatery

cz   en

The Eatery
U Uranie 18
Praha 7
Holešovice

+420 603 945 236 (út-so 10.00-23.00)
info@theeatery.cz

Zobrazit na mapě

Otevírací doba
Út–Pá 11:30–15:30
Út–So 17:30–23:00

instagram
facebook

rezervace

The Eatery

cz   en

The Eatery
U Uranie 18
Praha 7
Holešovice

+420 603 945 236 (út-so 10.00-23.00)
info@theeatery.cz

Zobrazit na mapě

Otevírací doba
Út–Pá 11:30–15:30
Út–So 17:30–23:00

instagram
facebook

rezervace

Polední menu

Předkrmy

,,kroketa z krkovice" (smažená kroketa z trhané krkovice, jablko, polníček) 99
,,bramborovo-zeleninový krém“ (možno i V) (krémová polévka z brambor a zeleniny, sušená klobása) 89
,,čočka na kyselo“ (V) (čočka, vejce 63°C, kyselá okurka) 99

Hlavní chody

,,holešovická rajda“ (dušené hovězí zadní od Kloudy, rajská omáčka, hk) 199
,,kuře“ (kuře ze Štěpánovska, restované houby, rýže) 199
,,květák“ (V) (pečený květák, brambor, špenát, tatarská omáčka) 189
,,pstruh“ (filet pstruha z Chabrybárny, quinoa s hráškem, kuřecí šťáva) 239

Dezerty a sýry

,,žemlovka“ (mazanec, tvaroh, jablko, "sádrová omítka") 99
„malý výběr sýrů z farem Krasolesí a Bláto“ (sýry, marmeláda z pečených jablek a sušenka) 139

Večerní menu

Předkrmy

,,celer v hlíně“ (V) (celer pečený v hlíně, libeček a omáčka z kvásku) 179
,,šneci z Brna“ (dušení šneci, listová petržel, kroupy a Pražská šunka) 219
,,tatarák“ (vyzrálé hovězí od Kloudy, pěna z uzeného mléka, hořčice a topinka z kváskového chleba ) 179
,,rybí salát“ (pepřenky z kapra, bylinkový krém, kvašená zelenina) 169
,,topinamburová“ (možno i V) (krém z topinamburu, ragú a uzené kachní prso) 99

Hlavní chody

,,koprovka“ (V) (koprová omáčka, brambory grenaille, vejce) 249
,,kachna“ (kachní prso ze Štěpánovska, višeň, perník a červené zelí) 329
,,vepřové s kapustou“ (vyzrálý bůček, savojská kapusta, kapustičky a omáčka s Madeirou) 319
,,hovězí jazyk s křenem“ (hovězí jazyk od Kloudy, jablko, bramborové noky a křenová omáčka) 349
,,telecí játra“ (telecí játra na ohni, nastavovaná kaše, cibule a majoránková omáčka) 289
,,jelení krk“ (trhaný jelení krk, červená řepa, omáčka z černého piva a chmele) 319
,,sumec“ (sumec z Chabrybárny, kedlubna, kopr a omáčka se slaninou) 369
,,celerový řízek“ (V) (celer, brambory v popelu, petržel, cibule, tatarka) 239

Dezerty a sýry

,,maková pěna“ (mousse z bílé čokolády s mákem, kakaová drobenka, černý rybíz a medová sušenka) 159
,,hruška“ (pošírovaná hruška, podmáslí, vlašské ořechy a slivovice) 139
,,buchtičky se šodó“ (buchtičky, domácí vaječňák, máslo) 149
,,výběr sýrů z farem Krasolesí a Bláto“ (sýry, chutney a sušenka) 229

Dárkové poukázky

Připravili jsme dárkové poukazy na konzumaci v The Eatery. Hledáte-li nějaký chutný dárek pro své blízké, zastavte se u nás a na počkání vám ho připravíme. Poukázky máme k dispozici v nominální hodnotě 500Kč.

Valentýnské menu

Nejsme ta nejromantičtější restaurace, nenabízíme intimní stoly, nemáme okvětní lístky růží ani svíčky na stole... Ale pokud je dobré jídlo a pití tou správnou romantikou pro Vás, tak si u nás svatého Valentýna užijete. Servírujeme tříchodové menu, kde si můžete vybrat z tří předkrmů, tří hlavních chodů a dvou dezertů. Menu naleznete zde. Pokud máte nějakou alergii či dietu, napište nám to, prosím, do poznámky při rezervaci, a my se o vše postaráme.

...a rezervaci vytvoříte zde

Rezervace Valentýnské večeře

Vína

Víno je pro nás stejně důležité jako jídlo, proto i zde se snažíme vybírat vína, která pochází z menších vinařství, jsou vyráběna s láskou a respektem k přírodě. Budeme se Vám snažit nábídnout to nejlepší z Čech a Moravy, Rakouska, Německa, Francie a Itálie. Posuďte sami, jak se nám to daří.

Wine list ke stažení, pdf

The Eatery, koncept

Kuchyň je naším jevištěm. Posaďte se a nechte se unést skvělým gastronomickým a vizuálním představením.

Vaření ze sezonních surovin, jejich původ, a především kvalita jsou pro nás zásadní. Používáme moderní i tradiční, lety prověřené postupy, abychom nechali vyniknout skutečné autenticitě chutí. Naší hlavní ingrediencí je láska. Věříme, že to na výsledném produktu bude znát. I proto jsme kuchyň neschovali za zeď, ale umístili ji přímo do srdce našeho bistra. U nás se můžete posadit přímo ke kuchařům a z bezprostřední blízkosti je sledovat při práci nebo si s nimi přátelský popovídat. V The Eatery nenajdete žádné průmyslové preparáty. Vše, co vám servírujeme, připravujeme poctivě od základu za použití jedinečných surovin od našich vybraných dodavatelů, farmářů a malovýrobců. Každý den si navíc pečeme vlastní chléb a bagety. Myslíme si, že kuchyně s odkazem na tradiční české recepty má co nabídnout. A naše představení je o tom, jak jsme ji přenesli do 21. století. Povedlo se? Posuďte sami...

Pavel Býček

Pavel Býček

O jídle se nedá jen mluvit, je potřeba jej ochutnat a prožít všemi smysly. Bude mi potěšením vás přivítat u nás v divadle (The(E)ater(y)) a ukázat vám, kolik kulinářské inspirace Česko nabízí.

Hned po škole jsem odjel do Anglie, kde jsem si prožil krásné 4 roky pekla. Pracoval jsem v několika restauracích, mimo jiné v michelinské Galvin at Windows, nebo třeba u legendy francouzské gastronomie Pierra Koffmanna. Po návratu do Čech jsem nastoupil do restaurace Alcron, kde jsem jako sous chef a později head chef se svým týmem pod vedením Romana Pauluse 5 let po sobě obhájil michelinskou hvězdu. Dnes stojím před novou výzvou a tou je naše The Eatery.