The Eatery

cz   en

The Eatery
U Uranie 18
Praha 7
Holešovice

+420 603 945 236 (út-so 10.00-23.00)
info@theeatery.cz

Zobrazit na mapě

Otevírací doba
Út–Pá 11:30–15:30
Út–So 17:30–23:00

instagram
facebook

rezervace

The Eatery

cz   en

The Eatery
U Uranie 18
Praha 7
Holešovice

+420 603 945 236 (út-so 10.00-23.00)
info@theeatery.cz

Zobrazit na mapě

Otevírací doba
Út–Pá 11:30–15:30
Út–So 17:30–23:00

instagram
facebook

rezervace

Polední menu

Předkrmy

,,rybí placka" (lehký bramborový salát, ředkvičky) 119
,,kuřecí vývar“ (nudle a zelenina) 89
,,nakládaná a kvašená zelenina“ (V) (kroupy a libeček) 99

Hlavní chody

,,jelení krk“ (kroketa z jeleního krku, pohanka, petrželové pyré) 199
,,kuře“ (grilované kuře ze Štěpánovska, gratinované brambory a omáčka "na paprice") 199
,,kukuřičná kaše“ (V) (s houbovým ragú, vejce 63°C) 189
,,pstruh“ (filet pstruha z Chabrybárny, květákové pyré, tarhoňa a estragonová omáčka) 239

Dezerty a sýry

,,kávové créme brulée“ 109
,,čízkejk“ (nepečený sýrový dort, marinovaná dýně) 139
„malý výběr sýrů z farem Krasolesí a Bláto“ (sýry, marmeláda z pečených jablek a sušenka) 139

Večerní menu

Předkrmy

,,celer v hlíně“ (V) (celer pečený v hlíně, libeček a omáčka z kvásku) 179
,,šneci z Brna“ (dušení šneci, listová petržel, kroupy a Pražská šunka) 219
,,chleba s paštikou“ (paštika z kachních jater, chlebová kůrka, rybíz) 179
,,rybí salát“ (pepřenky z kapra, bylinkový krém, kvašená zelenina) 169
,,fazolová“ (možno i V) (krém z bílých fazolí, majoránka a "moravské muesli") 99

Hlavní chody

,,koprovka“ (V) (koprová omáčka, brambory grenaille, vejce) 249
,,kachna“ (kachní prso ze Štěpánovska, višeň, perník a červené zelí) 329
,,krkovice“ (krkovice od Kloudy, pohanka, pyré z jelita a medvědí česnek) 319
,,hovězí vemínko“ (kravské vemínko, znojemská omáčka a brioškový knedlík) 299
,,telecí játra“ (telecí játra na ohni, nastavovaná kaše, cibule a majoránková omáčka) 289
,,pupek“ (hovězí pupek od Kloudy, spaetzle, hrášek a jarní cibulka) 349
,,jeseter“ (jeseter z Chabrybárny, tarhoňa, čekanka a chorizo od Chovanečka) 399
,,celerový řízek“ (V) (celer, brambory v popelu, petržel, cibule, tatarka) 239

Dezerty a sýry

,,čízkýý dort“ (nepečený tvarohový řez, dýňová marmeláda a olej) 159
,,hruška“ (pošírovaná hruška, podmáslí, vlašské ořechy a slivovice) 139
,,žemlovka“ (mazanec, tvaroh a jablko) 159
,,výběr sýrů z farem Krasolesí a Bláto“ (sýry, chutney a sušenka) 229

Dárkové poukázky

Připravili jsme dárkové poukazy na konzumaci v The Eatery. Hledáte-li nějaký chutný dárek pro své blízké, zastavte se u nás a na počkání vám ho připravíme. Poukázky máme k dispozici v nominální hodnotě 500Kč.

Vína

Víno je pro nás stejně důležité jako jídlo, proto i zde se snažíme vybírat vína, která pochází z menších vinařství, jsou vyráběna s láskou a respektem k přírodě. Budeme se Vám snažit nabídnout to nejlepší z Čech a Moravy, Rakouska, Německa, Francie a Itálie. Posuďte sami, jak se nám to daří.

Wine list ke stažení, pdf

The Eatery, koncept

Kuchyň je naším jevištěm. Posaďte se a nechte se unést skvělým gastronomickým a vizuálním představením.

Vaření ze sezonních surovin, jejich původ, a především kvalita jsou pro nás zásadní. Používáme moderní i tradiční, lety prověřené postupy, abychom nechali vyniknout skutečné autenticitě chutí. Naší hlavní ingrediencí je láska. Věříme, že to na výsledném produktu bude znát. I proto jsme kuchyň neschovali za zeď, ale umístili ji přímo do srdce našeho bistra. U nás se můžete posadit přímo ke kuchařům a z bezprostřední blízkosti je sledovat při práci nebo si s nimi přátelský popovídat. V The Eatery nenajdete žádné průmyslové preparáty. Vše, co vám servírujeme, připravujeme poctivě od základu za použití jedinečných surovin od našich vybraných dodavatelů, farmářů a malovýrobců. Každý den si navíc pečeme vlastní chléb a bagety. Myslíme si, že kuchyně s odkazem na tradiční české recepty má co nabídnout. A naše představení je o tom, jak jsme ji přenesli do 21. století. Povedlo se? Posuďte sami...

Pavel Býček

Pavel Býček

O jídle se nedá jen mluvit, je potřeba jej ochutnat a prožít všemi smysly. Bude mi potěšením vás přivítat u nás v divadle (The(E)ater(y)) a ukázat vám, kolik kulinářské inspirace Česko nabízí.

Hned po škole jsem odjel do Anglie, kde jsem si prožil krásné 4 roky pekla. Pracoval jsem v několika restauracích, mimo jiné v michelinské Galvin at Windows, nebo třeba u legendy francouzské gastronomie Pierra Koffmanna. Po návratu do Čech jsem nastoupil do restaurace Alcron, kde jsem jako sous chef a později head chef se svým týmem pod vedením Romana Pauluse 5 let po sobě obhájil michelinskou hvězdu. Dnes stojím před novou výzvou a tou je naše The Eatery.